top of page

Katılım Koşulları

1. Yarışmaya filmin yasal sahibi başvurabilir. Filmin birden fazla yasal sahibi varsa, her birinin onayı gereklidir.

2. Yarışmada konu ve tür sınırlaması bulunmamaktadır ancak En İyi Belgesel kategorisinde ödül verilebilmesi için en az 10 yapımın başvurması gerekmektedir.

3. Yarışmaya 1 Ocak 2021 ve sonrası yapımlar katılabilir.

4. Yarışmaya süresi 20 dakikayı aşmayan kısa filmler başvuru yapabilir. Ön jüri gerekli gördüğü takdirde süre kısıtlamasında esnek davranabilir.

5. Yarışmacılar birden fazla eserle başvuru yapabilir.

6. Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak yarışmaya katılmaya engel değildir.

Diğer Koşullar

1. Yarışmaya seçilen filmlerin ilanından sonra eser sahipleri, eserlerini yarışmadan çekemezler. Başvuru yapan her eser sahibi bu maddeyi kabul etmiş sayılır.

2. İTF Kısa Film Günleri yönetimi; yarışma programına dahil olan filmlerden, gösterim için gerekli teknik özelliklere ve hukuki niteliklere sahip olmayan filmleri gösterim programından çıkarma yetkisine sahiptir. Bu yönetmelikte ayrıca belirtilmeyen konularda karar yetkisi İstanbul Tıp Fakültesi Sinema Kulübündedir. 

3. Yarışmacı online başvuru yaptığında yarışma şartlarını kabul etmiş olur. Başvuru eserlerinde özgün olmayan müzik, fotoğraf, video vb. içeriklerin telif hakları sorumluluğu başvuruda bulunan eser sahibine aittir. Filmin yasal sahibi yarışma komitesine filmin tamamen yasal ve telif haklarına uygun olduğunu taahhüt eder.

4. Yapımlar izleyiciye ve seçici kurula yarışma yönetiminin uygun gördüğü salonlarda sunulur. Seans, salon ve program değişikliği önerilemez.

5. Filmlerin ne şartlarda oylanacağı ve ödüllendirileceği yarışma komitesi tarafından belirlenir.

6. Ön eleme jürisinin ve yarışma jürisinin kararları kesindir. İTF Kısa Film Günleri, filmlerin seçimiyle ilgili açıklama yapmama hakkını saklı tutar.

7. Yarışmaya katılan filmlere herhangi bir katılım veya gösterim ücreti ödenmez.

8. İTF Kısa Film Günleri, gönderilen kısa filmin 30 saniyelik bir kısmını tanıtım amaçlı kullanabilir.

Başvuru için, 

1. Film setinden 5 adet yüksek çözünürlükteki JPG formatında fotoğrafı (Opsiyonel)

2. Yönetmenin JPG formatında bir adet fotoğrafı

3. İçinde filmin yapım yılı, süresi, ülkesi, dili, ilk gösterim tarihi ve yeri, künyesi, sinopsisi ve 80 kelimeyi aşmayacak şekilde özeti bulunan filme ait bilgiler

4. Yönetmenin kısa biyografisi ve iletişim bilgileri

5. Filmin yarışma süresince geçerli vimeo.com sitesine yüklenmiş online gösterim linki ve şifresi

6. Press book, elektronik basın dosyası vb. diğer malzemeler (Opsiyonel)

7. Filmin JPG formatında dijital afişi

8. Film çekim sürecine ilişkin mp4 formatında, 5 dakikayı geçmeyen set videosu (Opsiyonel)

9. Yapımın eser işletme belgesi (Opsiyonel)

10. Filmin beyaz renkte, Arial font, 48 punto Türkçe altyazısı ve sarı renkte (kullanılması gereken sarı rengin kodu #F9d658) Arial font, 48 punto İngilizce altyazısı ( Altyazılar Türkçe için bir, İngilizce için bir satır olmak üzere en fazla iki satırdan oluşmalıdır.)(Gömülü Altyazılar da kabul edilmektedir. Ekstra eklemenize gerek yoktur.)

Öğrenci Jürisi Katılım Koşulları
Ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olan adayların başvuruları İTF Sinema Günleri Yönetimi tarafından değerlendirilecek, 21.04.2023 tarihinde öğrenci jürisi açıklanacaktır. Seçilen jüri tarafından oy çokluğu esas alınarak Öğrenci Jürisi Ödülü belirlenecek, ödül töreninde takdimi yapılacaktır.
Başvuru için,
1. Öğrenci belgesi 
2. Ad- soyad, cep telefonu, mail içeren iletişim bilgileri3.  Letterboxd, IMDb vb. film değerlendirme uygulamalarında aktifseniz kullanıcı adınız
4. Opsiyonel olarak sosyal medya hesabınız
5. Daha önce jürilik yaptıysanız jüriliğin içeriğini anlatan (en fazla 50 sözcük) bilgilendirme yazısı
6. Jüri olma motivasyonunu anlatan (en fazla 200 sözcük) bir yazı istenecektir.

bottom of page